Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

На порядку денному 51-ї сесії районної ради - підготовка закладів загальної середньої освіти до нового навчального року, зміни до районного бюджету, низка майнових питань

    20 серпня відбулося засідання п’ятдесят першої сесії Пологівської районної ради. Із 32 депутатів участь у засіданні взяли -22. Головував на сесії заступник голови районної ради Ігор Шевченко, який розпочав її з урочистого привітання та вручення відзнак Запорізької обласної ради з нагоди Дня незалежності України.
   За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадську позицію, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток Пологівського району та з нагоди Дня незалежності України орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІІ ступеня нагороджено генерального директора ТОВ «Гірничодобувна компанія «Мінерал», депутата Пологівської районної ради Василя Тимошенка.
   За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадську позицію, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток Пологівського району та з нагоди Дня незалежності України Грамотою Запорізької обласної ради нагороджено голову Пологівської райдержадмістрації Артура Крупського, голову Пологівської районної ради Олександра Покутнього.
   За сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадську позицію, вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток територіальної громади села Григорівки та з нагоди Дня незалежності України Почесною Грамотою Запорізької обласної ради нагороджено Григорівського сільського голову Сергія Радченка.
   Перед присутніми депутатами виступив головний лікар КНП «Пологівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Пологівської районної ради Запорізької області Роман Кравченко, який проінформував про епідситуацію із захворюваністю на COVID-19 у Пологівському районі, зауважив на погіршенні ситуації у зв’язку із зростанням випадків захворюваності в районі. На сьогоднішній день таких хворих 41 особа, більше 100 ПЛР - тестів знаходяться в роботі, і не виключається той факт, що нові випадки будуть знову виявлені. Закликав усіх присутніх неухильно дотримуватись усіх протиепідемічних заходів щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

   Далі депутати перейшли до розгляду питань порядку денного, більшість яких було вирішено розглянути в пакетному голосуванні. Враховуючи те, що всі питання детально обговорювались на засіданнях профільних постійних комісій, депутати районної ради одностайно шляхом пакетного голосування прийняли внесення змін до ряду районних програм, ухвалили низку майнових питань.
   Народні обранці уважно заслухали інформацію начальника сектору освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Людмили Дорофєєвої про підготовку закладів загальної середньої освіти, підпорядкованих сектору освіти, молоді та спорту райдержадміністрації, до початку 2020/2021 навчального року. Доповідач відзначила, що особлива увага приділялася підготовці обладнання котелень до функціонування в осінньо-зимовий період, забезпечення вугіллям та паливними брикетами, підготовці автобусів для підвезення дітей до закладів освіти та додому, ліквідації зауважень за наслідками позапланових перевірок стану техногенної та пожежної безпеки у приміщеннях закладів освіти, придбанню обладнання, меблів, тощо.  У зв’язку з відсутністю 10,11 класів  в  КУ «Костянтинівська ЗОШ І-ІІІ ступенів» та КУ «Шевченківська ЗОШ І-ІІІ ступенів» вирішено  змінити статус цих закладів освіти, які надаватимуть лише початкову та базову освіту. Відповідно до діючої законодавчої бази ухвалено рішення про зміну типу та назви цих шкіл в КУ «Костянтинівська гімназія» та КУ «Шевченківська гімназія», аби привести їх у відповідність згідно з вимогами Законів України «Про освіту» та «Про повну загальну середню освіту».
   В ході засідання сесії депутати прийняли рішення про внесення змін і доповнень до рішення районної ради від 20.12.2019 №6 «Про районний бюджет на 2020 рік» та перерозподілили видатки районного бюджету й спрямували кошти на низку важливих заходів.
   Зокрема, за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій виділено 3 млн. грн. для КНП «Пологівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Пологівської районної ради Запорізької області, а саме для придбання медичного обладнання: дефібрилятора-монітору експертного класа з додатковими опціями (1шт.), монітора капнографа (1шт.), фетального монітора (1шт.), апарату високочастотного електрохірургічного з лор-комплектом електродів (1 шт.), електрокардіографа багатоканального (2шт.), кардіотокографа (2шт.), аналізатора гематологічного (1шт.), апарата наркозно-дихального (1шт.), комплекту обладнання для відеоскопії, колоноскопії та гістероскопії (1шт.).
   За рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам 6,5 млн. грн. виділено для КНП «Пологівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Пологівської районної ради Запорізької області на реалізацію проєкту з реконструкції, капітального ремонту приймального відділення закладу охорони здоров’я.
   З бюджету Гуляйпільського району затверджено іншу субвенцію у сумі 26,15 тис. грн. на оплату пологодопомоги та лікування дітей в педіатричному відділені КНП «Пологівська БЛІЛ».
   З бюджету Вербівської сільської ради затверджено іншу субвенцію у сумі 103,8 тис. грн. для КУ «Вербівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» на поточний ремонт по заміні вікон.
   Затверджено надання іншої субвенції з районного бюджету на виконання заходів «Програми соціально-економічного та культурного розвитку Пологівського району на 2020 рік» на суму 470 тис. грн., в т.ч:
- Федорівській сільській раді для утримання КДНЗ ясла-садок «Веселка» у сумі 100 тис. грн.;
- Пологівській міській раді у сумі 370 тис. грн. для надання соціальних та медичних послуг населенню територій сільських рад, які не ввійшли до складу Пологівської ОТГ.

   Таким чином, в ході пленарного засідання п’ятдесят першої сесії районної ради розглянуто всі 17 питань, які були включені до порядку денного сесії, результати поіменного голосування оприлюднені на цьому веб-сайті у розділі «Поіменне голосування».



Четвер, 20 Серпня 2020 17:07 | Переглядів: 2461