Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Сорок дев’ята позачергова сесія районної ради відбулася в умовах карантинних заходів

   14 травня депутати районної ради у захисних масках та зі збереженням безпечної дистанції взяли участь у засіданні сорок дев’ятої позачергової сесії. Спочатку на спільному засіданні постійних комісій районної ради депутати опрацювали всі питання, запропоновані до проєкту порядку денного сорок дев’ятої позачергової сесії, та рекомендували їх до розгляду.
   В роботі пленарного засідання сесії, окрім 24 депутатів районної ради, взяли участь голова райдержадміністрації Артур Крупський, доповідачі з питань порядку денного, працівники виконавчого апарату районної ради, представники ЗМІ.
   Перед початком сесії голова районної ради Олександр Покутній та голова Пологівської райдержадміністрації Артур Крупський привітали з 70-річним ювілеєм депутата районної ради Сизоненка Володимира Григоровича, вручили йому відзнаку Запорізької обласної ради орден «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІ ступеня та побажали міцних сил, бадьорості духу, поваги оточуючих і любові рідних, успішної реалізації всіх планів і задумів.
   Згодом депутати перейшли до розгляду питань, запропонованих до порядку денного засідання, та прийняли рішення про внесення змін та доповнень до Програми соціально-економічного та культурного розвитку Пологівського району на 2020 рік,  районної Програми «Шкільний автобус» на 2020 рік (зі змінами), районної Програми фінансової підтримки комунальних підприємств Пологівської районної ради Запорізької області на 2020 рік (зі змінами).
   Також депутати розглянули питання про внесення змін і доповнень до рішення районної ради від 20.12.2019 №6 «Про районний бюджет на 2020 рік» (зі змінами та доповненнями) та проголосували за збільшення доходної і видаткової частини районного бюджету за рахунок іншої субвенції:
- з місцевих бюджетів Гуляйпільського району (224 000 грн) та Розівської селищної ОТГ (70 461 грн) на відшкодування вартості надання медичних послуг;
- за рахунок бюджету Пологівської сільської ради (71 521 грн) на виготовлення технічних умов електропостачання для амбулаторії ПМСД;
- за рахунок бюджетів Григорівської (8 000 грн) та Тарасівської (40 000 грн) сільських рад на придбання фарби для закладів освіти;
- за рахунок субвенції з державного бюджету на здійснення підтримки закладів охорони здоров’я та забезпечення лікування хворих на цукровий і нецукровий діабет у період з 01 квітня 2020 року по 30 вересня 2020 року у сумі 799 227 грн;
- за рахунок іншої субвенції з обласного бюджету на виконання заходів обласної програми сприяння виконанню депутатських повноважень депутатами Запорізької обласної ради на 2017-2020 роки для придбання Тарасівському сільському будинку культури міксерного пульту, радіосистеми та мікрофону вокального на суму 28877 грн. (розпорядник коштів Тарасівська сільська рада).
   Крім цього, затвердили зменшення доходної та видаткової частини загального і спеціального фондів районного бюджету за рахунок іншої субвенції з місцевих бюджетів, а саме:
- у зв’язку з карантинними заходами зменшено бюджетні призначення іншої субвенції на суму 545 976 грн., наданої за рахунок сільських територій на виконання заходів районної програми «Шкільний автобус на 2020 рік», в т.ч.: Федорівської сільської ради у сумі 323 908 грн., Тарасівської сільської ради у сумі 112 244 грн., Вербівської сільської ради у сумі 42 904 грн., Григорівської сільської ради у сумі 66 920 грн;
- зменшено обсяг іншої субвенції з обласного бюджету на суму 1 276 434 грн. по об’єкту: капітальний ремонт даху будинку культури по вул. Шкільна, 38 в с. Федорівка Пологівського району Запорізької області (розпорядник коштів Федорівська сільська рада).
   Також затвердили перерозподіл бюджетних призначень по розпорядниках коштів районного бюджету, напрями та обсяги використання коштів районного бюджету відповідно до розпоряджень голови райдержадміністрації, прийнятих у міжсесійний період.
   Іншим рішенням депутати районної ради надали погодження КНП «Пологівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» для участі у Проєкті “EMERGENCY 2020” з метою реконструкції частини приміщень, розташованих на першому поверсі п’ятиповерхової будівлі цього закладу, під відділення екстреної медичної допомоги. Таким чином, буде розпочато роботи з розробки проєктно-кошторисної документації по зазначеному об’єкту та інші підготовчі процеси в рамках урядового Проєкту “EMERGENCY 2020”.
   Крім цього, народні обранці затвердили зміни до фінансового плану КНП «Пологівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Пологівської районної ради Запорізької області на 2020 рік та встановили відсоток рентабельності для розрахунку тарифів на платні медичні та немедичні послуги у розмірі 25%.
   За результатом розгляду з усіх питань були ухвалені відповідні рішення районної ради.                                                        Сесія відбулася з дотриманням усіх карантинних вимог: вимірюванням температури тіла на вході до зали, проведенням дезінфекції рук та дотриманням дистанції між присутніми під час засідання.

 



Четвер, 14 Травня 2020 16:28 | Переглядів: 1810