Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Чергова шоста сесія Пологівської районної ради VIII скликання

    25 березня відбулося пленарне засідання шостої сесії Пологівської районної ради восьмого скликання під головуванням Сергія Калашника, у якому взяли участь 28 депутатів. У роботі сесії взяли участь голова Пологівської райдержадміністрації Артур Крупський, заступник голови Пологівської райдержадміністрації Андрій Клименко, керівники структурних підрозділів Пологівської райдержадміністрації та працівники виконавчого апарату районної ради.
   В робочому порядку перед початком роботи сесії були проведені спільні засідання постійних комісій районної ради, на яких були заслухані інформації про хід виконання у 2020 році районних програм, затверджених Більмацькою, Гуляйпільською, Оріхівською, Розівською, Токмацькою, Пологівською районними радами, та опрацьовані питання, що пропонуються до розгляду на сесії. Також відбулося засідання Президії районної ради. Голови постійних комісій, керівники депутатських фракцій детально обговорили питання, які додатково запропоновані до розгляду, та затвердили порядок денний сесії.
   Після засідань комісій та Президії районної ради відбулася пленарна частина засідання сесії.
  Голова районної ради Сергій Калашник повідомив присутнім, що згідно з розпорядженням Президента України від 26 лютого 2021 року головою Пологівської районної державної адміністрації призначено Артура Крупського, та спільно з депутатами привітав його з призначенням, побажав йому на цій посаді вагомих здобутків і нових починань на благо об’єднаного Пологівського району. Також депутати привітали свого колегу - депутата Пологівської районної ради, директора Оріхівського фахового коледжу Таврійського державного університету імені Д.Моторного Віктора Нарановича, якому за значний вклад у розвиток національної освіти присвоєно звання «Заслужений працівник освіти України».
   Розгляд порядку денного сесії районної ради розпочався з питання про внесення змін та доповнень до районної Програми підвищення якості та ефективності виконання представницьких та управлінських функцій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування на території Пологівського району на 2021-2023 рік, з якого доповів заступник голови райдержадміністрації Андрій Клименко. Також депутати розглянули питання внесення змін до районних Програм розвитку цивільного захисту в Пологівському районі на 2018-2021 роки, «Призовна дільниця» на 2020-2022 роки, утримання виконавчого апарату Пологівської районної ради Запорізької області на 2021 рік, утримання КУ "Районний методкабінет Пологівської районної ради Запорізької області на 2021 рік.
   З бюджетного питання доповіла начальник відділу фінансів Пологівської райдержадміністрації Світлана Сопільняк. За результатами розгляду внесено зміни і доповнення до районного бюджету на 2021 рік. Депутати затвердили розподіл коштів районного бюджету та виділили фінансування на виконання заходів районних програм: розвитку цивільного захисту в Пологівському районі на 2018-2021 роки на придбання паливно-мастильних матеріалів для поповнення районного матеріального резерву; «Призовна дільниця» на 202016-2022 роки; підвищення якості та ефективності виконання представницьких та управлінських функцій місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування на території Пологівського району» на 2021-2023 роки, утримання виконавчого апарату Пологівської районної ради Запорізької області на 2021 рік; утримання КУ "Районний методичний кабінет Пологівської районної ради Запорізької області" на 2021 рік, затвердили обсяг резервного фонду районного бюджету на 2021 рік.
   Крім того, в рамках пакетного голосування прийнято ряд рішень з майнових питань, зокрема, підтримано клопотання перед Токмацькою міською радою про передачу майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Пологівського району Запорізької області, яке обліковується на балансі КУ «Районний методичний кабінет», у комунальну власність Токмацької міської ради. Затверджено уточнений перелік об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Пологівського району. Також депутати погодили проект землеустрою щодо встановлення (зміни) меж села Преображенка Пологівського району Запорізької області.
   Загалом, депутатами районної ради було розглянуто 22 питання порядку денного, які отримали підтримку депутатського корпусу.
   Після розгляду питань порядку денного заступник голови районної ради Володимир Плевако звернувся до всіх присутніх депутатів і ще раз нагадав про завершення кампанії з декларування, яка триватиме до 31 березня 2021 року.



П'ятниця, 26 Березня 2021 08:58 | Переглядів: 571