Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Позачергова сесія районної ради

  4 листопада відбулося пленарне засідання дванадцятої позачергової сесії Пологівської районної ради. Засідання провів заступник голови ради Ігор Шевченко.
  Перед початком засідання заступник голови ради Ігор Шевченко поінформував присутніх про те, що 21 жовтня у м.Василівка відбулася обласна Спартакіада серед сільських та селищних голів, голів районних рад, їх заступників і працівників обласної ради, участь у якій взяла і збірна команда Пологівського району та вручив Почесні грамоти активним учасникам цих змагань - посадовим особам місцевого самоврядування.
  Потім депутатський корпус розпочав свою роботу. Вирішивши організаційні моменти, сформувавши склад секретаріату та лічильної комісії, депутати перейшли до розгляду питань порядку денного.
  Перед депутатами виступив голова Пологівської райдержадміністрації Артур Крупський зі звітом про виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Пологівського району, а також про здійснення Пологівською районною державною адміністрацією делегованих їй Пологівською районною радою повноважень за 9 місяців 2016 року. За відсутності офіційних показників звіт містив інформацію за 6 місяців 2016 року. Після виступу депутати ради Василь Тимошенко та Ігор Колесников висловили ряд питань керівника району, що стосувалися рейтингових показників, за якими район посів 20 місце (зумовлено тим, що в нашій місцевості не розвивається тваринництво, бо є збитковим для місцевих аграріїв, і в подальшому це вплинуло на загальний рейтинг соціально-економічних показників Пологівського району серед районів Запорізької області), виділення для району «шкільного» автобусу та автотранспорту для станції швидкої допомоги, кадрових призначень у галузі освіти тощо.
  При розгляді питання про затвердження нової районної програми підвищення якості та ефективності виконання представницьких та управлінських функцій місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування на території Пологівського району на 2017-2019 роки була внесена пропозиція щодо перенесення до розгляду цієї програми на наступне пленарне засідання сесії районної ради. Більшість депутатів підтримали цю пропозицію.
  Потім були прийняті рішення щодо внесення змін та доповнень до діючих районних програм, а саме: Програми соціально-економічного та культурного розвитку Пологівського району на 2016 рік, Програми розвитку малого підприємництва Пологівського району на 2015-2016 роки, Програми підтримки повноважень виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в Пологівському районі Запорізької області на 2016 рік, районної Програми забезпечення діяльності напрямків охорони здоров’я у Пологівському районі на 2015-2020 роки, районної Програми забезпечення діяльності напрямків охорони здоров’я у Пологівському районі на 2015-2020 роки, Комплексної районної Програми «Молодь. Сім’я. Перспектива.» на 2013-2017 роки, Програми розвитку культури Пологівського району на 2016-2017 роки, Програми щодо запобігання і протидії корупції в Пологівському районі Запорізької області на 2013 - 2017 роки, районної Програми «Призовна дільниця» на 2016-2019 роки, районної Програми «Призовна дільниця» на 2016-2019 роки.

  Депутати внесли зміни і доповнення до рішення районної ради від 24.12.2015 № 10 «Про районний бюджет на 2016 рік». За підсумками виконання бюджету за 10 місяців поточного року збільшили доходну та видаткову частину на суму 1685761 грн, в тому числі: загального фонду районного бюджету на 1406261, спеціального фонду на суму 279500. Зазначені кошти вирішено розподілити на виконання заходів районних програм з профілактичних заходів щодо боротьби зі сказу, програми соціально-економічного та культурного розвитку на 2016 рік (придбання медичного обладнання для стоматполіклініки, комп’ютерної техніки для відділу культури і туризму райдержадміністрації, проведення капітального ремонту ліфтів в ЦРЛ, придбання для клінічної лабораторії бінокулярних мікроскопів тощо).  
  Депутатами були прийняті рішення про застосування системи електронних закупівель розпорядниками бюджетних коштів, а також про застосування програмно-цільового методу на рівні районного бюджету.
  При розгляді останнього питання депутати ради надали згоду деяким комунальним установам районної ради виступати орендодавцями нерухомого майна та надати в оренду частину приміщень для подальшого укладання договорів з ТОВ «БИО-АГРО» для розміщення обладнання майстерні для опалення Пологівського НВК, з фізичними особами – підприємцями, які вже орендують дані приміщення у зв’язку із закінченням терміну дії попередніх договорів для продовження їх роботи.
   З кожного питання депутатами були прийняті відповідні рішення.
  Результати поіменного голосування дванадцятої позачергової сесії Пологівської районної ради сьомого скликання вже оприлюднені на офіційному веб-сайті Пологівської районної ради.

 



Понеділок, 07 Листопада 2016 09:57 | Переглядів: 819