Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Травень 2024 »
Пн   6 13 20 27
Вт   7 14 21 28
Ср 1 8 15 22 29
Чт 2 9 16 23 30
Пт 3 10 17 24 31
Сб 4 11 18 25  
Нд 5 12 19 26  

Пошук

Новини

Рекомендовано кандидатури до складу Госпітальної ради

      2 червня відбулося засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молодіжної політики та спорту під головуванням Андрія Зелєнцова. Участь у засіданні взяли голова районної ради Олександр Покутній, заступник голови районної ради Ігор Шевченко, заступник голови райдержадміністрації Ірина Півень та головний лікар КУ Пологівська центральна районна лікарня Роман Кравченко.
       У зв’язку з реформуванням галузі охорони здоров’я, що наразі триває в Україні, створенням Госпітальних рад у межах Госпітальних округів розпочато процес затвердження кандидатур для членства у Госпітальній раді за квотами. До складу Госпітальної ради Пологівського Госпітального округу свої кандидатури повинні надати Пологівська районна рада та Воскресенська об’єднана територіальна громада, а також інші районні ради, що входять до складу округу.
       Члени постійної комісії погодили та рекомендували для затвердження на черговій сесії районної ради кандидатури до складу Госпітальної ради Пологівського Госпітального округу, а саме:
- Дуб Анни Михайлівни, головного лікаря комунальної установи «Пологівський центр медико-санітарної допомоги» Пологівської районної ради Запорізької області;
- Кравченка Романа Васильовича, головного лікаря комунальної установи Пологівська центральна районна лікарня Пологівської районної ради Запорізької області;
- Півень Ірини Григорівни, заступника голови Пологівської районної державної адміністрації Запорізької області;
- Покутнього Олександра Петровича, голови Пологівської районної ради Запорізької області.
      Госпітальна рада – це дорадчий орган, створений для визначення проблемних питань, координації дій, розробки пропозицій та рекомендацій щодо реалізації на рівні Госпітального округу державної політики у сфері охорони здоров’я, для ухвалення рішень та розробки спільних позицій щодо діяльності такого Госпітального округу та кожної лікарні в ньому. Госпітальний округ – це не одна лікарня, а функціональне об’єднання закладів охорони здоров’я, розміщених на території районів, що забезпечує надання вторинної (спеціалізованої) медичної допомоги населенню такої території. До складу госпітального округу повинно входити не менше однієї багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування першого та/або другого рівня та інші заклади охорони здоров’я. Госпітальна рада має розробити багаторічний план розвитку округу, провівши аналіз того, що є в наявності у кожному районі, а потім вирішувати, як розвивати мережу лікарень так, щоб населення мало змогу отримувати якісну та сучасну медичну допомогу.

 

П'ятниця, 02 Червня 2017 14:55 | Переглядів: 686