Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Спільне засідання постійних комісій з питань промислової політики, бюджету та управління об’єктами спільної власності територіальних громад та з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молодіжної політики та спорту

   27 вересня члени постійних комісій з питань промислової політики, бюджету та управління об’єктами спільної власності територіальних громад та з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молодіжної політики та спорту зібралися на спільному засіданні для попереднього обговорення питань порядку денного двадцять першої сесії районної ради.
   У роботі засідання взяли участь керівництво районної ради та райдержадміністрації, начальники та спеціалісти відділів та управлінь райдержадміністрації, керівники комунальних установ, працівники виконавчого апарату районної ради.
   На початку засідання з питання про підготовку навчальних закладів Пологівського району до початку навчального року та опалювального сезону 2017-2018 років перед депутатами звітував голова райдержадміністрації Артур Крупський.  

   Проаналізувавши заслухану інформацію, депутатів районної ради зацікавило те, коли нова компанія ТОВ «БК ЄВРОСТРОЙ» зможе розпочати роботи з переобладнання шкільних котелень і висловили пропозицію, щоб керівник зазначеної компанії завітав на пленарне засідання з представленням інвестиційного проекту.
   При розгляді проекту районної Програми забезпечення територіальної оборони Пологівського району Запорізької області на 2018-2022 роки депутати висловили пропозицію більш детально опрацювати перелік того, що першочергово необхідно придбати з метою забезпечення діяльності підрозділів територіальної оборони Пологівського району, і зазначити у заходах даної Програми.
  Цього дня у процесі розгляду проекту районної Програми соціальної підтримки ветеранів війни, праці, дітей війни, інвалідів, інших соціальних груп населення, що перебувають у складних життєвих обставинах, «Назустріч людям» на 2018-2020 роки слово для виступу було надано начальнику пасажирського сектору Запорізької дирекції залізничних перевезень Івану Антошкіну, який зауважив на тому, що від Пологівського району у 2017 році не надійшли кошти на здійснення відшкодування витрат за пільговий проїзд окремих категорій громадян залізничним транспортом загального користування.     Присутні депутати запропонували спочатку підготувати сектору пасажирських перевезень списки осіб, які вже придбали квитки на станції Пологи, для подальшого аналізу управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації і здійснення відповідних обрахунків. Тільки після цього депутати вирішили знову повернутися до розгляду питання про виділення обрахованої і, в першу чергу, обґрунтованої суми коштів з районного бюджету.
  Також депутати районної ради, які проживають у сільській місцевості, розповіли про випадки недотримання місцевими перевізниками вимог на безкоштовний проїзд окремих категорій громадян на приміських автобусних маршрутах в межах Пологівського району, що діє з 1 вересня. Адже перевізнику надається відшкодування за вже надані послуги. Тому члени комісій рекомендували райдержадміністрації розібратися з цією ситуацією та поінформувати громадян куди необхідно звертатися з повідомленнями про випадки порушення права громадян на пільговий проїзд.
  Всі питання, що включені до проекту порядку денного, розглянуті членами постійних комісій та за підсумками вирішено проекти рішень з урахуванням доповнень та змін винести на розгляд на пленарному засіданні чергової сесії районної ради, яке відбудеться 29 вересня 2017 року.
  Наприкінці засідання були також заслухані звіти розпорядників коштів районного бюджету (це і заклади охорони здоров’я, освіти, культури та соціальної сфери) про стан використання коштів, що передбачені у Програмі соціально-економічного та культурного розвитку Пологівського району у 2017 році. За наслідками розгляду розпорядникам коштів рекомендовано вжити всіх необхідних заходів щодо освоєння виділених коштів до завершення бюджетного року.



Четвер, 28 Вересня 2017 10:42 | Переглядів: 691