Офіційний сайт Пологівської районної ради Запорізької області

Розділи

Календар

« Квітень 2024 »
Пн 1 8 15 22 29
Вт 2 9 16 23 30
Ср 3 10 17 24  
Чт 4 11 18 25  
Пт 5 12 19 26  
Сб 6 13 20 27  
Нд 7 14 21 28  

Пошук

Новини

Засідання чергової сесії районної ради

    29 вересня чергове засідання двадцять першої сесії Пологівської районної ради провів голова ради Олександр Покутній.
    Загальний склад ради становить 34 депутати, взяли участь – 26 депутатів.
   На початку засідання присутні в залі засідань в День пам’яті трагедії Бабиного Яру вшанували хвилиною мовчання невинно убієнних людей різних національностей.
   Потім депутати перейшли до розгляду питань порядку денного пленарного засідання чергової сесії, яких налічувалося 16. Всі вони попередньо були розглянуті на спільних засіданнях постійних комісій, проекти рішень доопрацьовані розробниками із урахуванням зауважень комісій і узгоджені на засіданні Президії районної ради.
  З першого питання порядку денного голова райдержадміністрації Артур Крупський прозвітував про підготовку навчальних закладів Пологівського району до початку навчального року та опалювального сезону 2017-2018 років та відповів на запитання депутатів. У своєму виступі Артур Крупський наголосив на тому, що за повідомленням КУ «Центр фінансово-статистичного аналізу та матеріально-технічного забезпечення освітніх закладів» Запорізької обласної ради для Пологівського району закуплено два спеціалізованих автобуси з метою перевезення школярів ЕТАЛОН А08116Ш. На даний час відбувається процедура належного оформлення документів і орієнтовно у жовтні поточного року автобуси будуть передані відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.
  Також голова райдержадміністрації подякував депутатському корпусу за те, що були виділені відповідні кошти для забезпечення харчування учнів 1-4 класів та пільгових категорій в загальноосвітніх навчальних закладах району у 2017 році.
  У ході розгляду вищезазначеного питання слово для виступу було надано і засновнику ТОВ «БК ЄВРОСТРОЙ» Сергію Бєлєвцову, який представив свій інвестиційний проект щодо переобладнання шкільних котелень після отримання відповідного дозволу оренди. Зі своєї сторони у більшості депутатів виникло багато застережень – чи вчасно розпочнеться опалювальний сезон, чи компанія буде в змозі одразу охопити і переобладнати всі 13 об’єктів, чи не буде в подальшому збільшуватися тариф, якщо так, то при яких умовах, яку сировину планується використовувати і де вона буде закуповуватися тощо. Після довготривалого обговорення депутати побажали керівнику успіхів у реалізації зазначеного проекту та зазначили, що постійно будуть тримати на контролі хід проведення робіт та терміни їх виконання.
   На пленарному засіданні депутати затвердили ряд нових програм:
   районну Програму забезпечення територіальної оборони Пологівського району Запорізької області на 2018-2022 роки;
 районну Програму профілактики правопорушень, боротьби зі злочинністю та забезпечення громадської безпеки у Пологівському районі на 2018-2022 роки;
  цільову Програму розвитку цивільного захисту в Пологівському районі на 2018-2021 роки;
  районну Програму «Шкільний автобус» на 2018 рік;
  Комплексну програму розвитку культури Пологівського району на 2018-2022 роки;
  районну Програму соціальної підтримки ветеранів війни, праці, дітей війни, інвалідів, інших соціальних груп населення, що перебувають у складних життєвих обставинах «Назустріч людям» на 2018-2020 роки.
  На засіданні депутати прийняли рішення про внесення змін і доповнень до рішення районної ради від 23.12.2016 № 16 «Про районний бюджет на 2017 рік», а саме:
  збільшено бюджетні призначення спеціального фонду на суму 314000грн для проведення капітального ремонту приміщення КУ «Семенівський навчально-виховний комплекс «загальноосвітній навчальний заклад» дошкільний навчальний заклад»;
  збільшено бюджетні призначення загального фонду бюджету по районній Програмі розвитку фізичної культури і спорту 2012-2017 роки у сумі 14991 грн. для придбання спальних мішків, палаток, карематів, тенту та рюкзаку;
по районній Програмі забезпечення діяльності напрямків охорони здоров’я у Пологівському районі на 2015-2020 роки       виділено 77919 грн. для придбання медичного обладнання та виробів медичного призначення;
для реконструкції з усунення аварійного стану та підключення до каналізаційної мережі районного будинку культури виділено 14281 грн.
   Цього ж дня, депутатським корпусом були прийняті рішення про оренду майна об’єктів спільної власності територіальних громад сіл та міста, управління якими здійснює Пологівська районна рада, затверджено розпорядження голови районної ради тощо.
   З питання про надання дозволу на встановлення тимчасової споруди для здійснення підприємницької діяльності рішення не було прийняте.
   Всі інші питання порядку денного двадцять першої сесії розглянуті та прийняті відповідні рішення. Відомості про результати поіменного голосування розміщенні на офіційному сайті Пологівської районної ради у розділі «Поіменне голосування».

 



Понеділок, 02 Жовтня 2017 13:30 | Переглядів: 786